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Celebración

Luigi Bosca · Brut Nature

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Chardonnay, Pinot Noir.

Luigi Bosca Brut Nature es un espumante dorado claro, con burbujas finas y delicadas que permanecen en la copa y persisten con muy buena textura en el paladar. Sus aromas frescos recuerdan a manzana verde y durazno blanco, aunque también se perciben notas de levadura que en boca otorgan una sensación envolvente y algo untuosa. Equilibrado y de textura suave, es un exponente fiel del estilo seco natural.Luigi Bosca Brut Nature is a light gold sparkling wine with fine and delicate bubbles that linger in the cup, and persist with a strong texture in the mouth. Its fresh and elegant aromas bring memories of green apples and white peaches, and notes of yeasts that create an enveloping and slightly oily sensation in the mouth. Balanced, with a smooth texture, it is the true expression of the natural dry style.

Afrutado
Muy complejoHighly complex
Nada
Mucha maderaIntensively aged in oak casks
Muy seco
PostreDessert
Amable
RefrescanteRefreshing
Arteciopelado
Taninos intensosIntense tannins
Liviano
Mucho cuerpoFull body
Delicado
EstructuradoStructured

VainillaVanilla

Durazno
Manzana
PerasPeach
Apple
Pears

Miel
TiloHoney
Linden

Pan tostado
LevaduraToasted Bread
Yeast

Viñedos Uvas de viñedos propios ubicados en Luján de Cuyo y Maipú, Mendoza.
Altitud Entre 780 y 820 metros.
Antigüedad de las vides 40 años promedio.
Variedad Chardonnay 60%, Pinot Noir 40%
Ingenieros agrónomos Ing. Alberto Arizu (p) / Ing. Juan Sola.
Enólogos José Irrera / Vicente Garzia.
Potencial de guarda 5 años.
Temperatura recomendada de servicio 6°C

Maridajes

Ideal como aperitivo y para acompañar caviar, ostras, langosta y sushi.

Rendimiento por hectárea

8,000 kg/ha, 56 hl/ha.

Vinificación

To make the base wine, grapes are handpicked, macerated with pomace for 6 hours, and pressed with the pneumatic press. Fermentation is conducted in stainless steel tanks at 16º C. The base wine is bottled with the addition of selected yeasts, nutrients and sugar. Bottles are sealed with crown caps, stored at 15º C for 18 months to enable the creation of foam (second fermentation), and provided with a dent at the bottom for rotation over tables and to enable lees to pull up to the neck. Bottles are then disgorged, i.e. the mouth is frozen to enable lees removal. The process continues with the addition of sugar through a highly concentrated syrup known as ‘liqueur d’expédition’ that defines the Brut Nature sparkling category. Finally, they are capped with a special cork and muselet.

Análisis básicos

Alcohol: 13° PH: 3,15 Acidez total: 6,15 g/l Azúcar residual: 9,05 g/l