Colecciones de vinos

Descargar PDF
Celebración

Luigi Bosca · Brut

Comprar

Chardonnay, Pinot NoirChardonnay, Pinot Noir

Luigi Bosca Brut es un delicado espumante de color amarillo dorado, con fino y persistente perlage. En sus aromas se perciben las levaduras y se aprecian delicadas notas de fruta madura y avellanas. Su entrada en boca es dulce y se funde en armonía con una grata acidez que le aporta frescura y tensión, en tanto que su paso por el paladar es fino, y su carácter es franco y sobrio. El final de boca es prolonga- do y sumamente elegante.Luigi Bosca Brut is a delicate golden yellow sparkling wine with a fine and persistent perlage, aromas of yeasts, and delicate hints of ripe fruit and hazelnuts. Sweet entry on the mouth that melts in harmony with a pleasant acidity that contributes freshness and tension. Fine palate and a sober, sound character. Lengthy and quite elegant finish in the mouth.

Afrutado
Muy complejoHighly complex
Nada
Mucha maderaIntensively aged in oak casks
Muy seco
PostreDessert
Amable
RefrescanteRefreshing
Arteciopelado
Taninos intensosIntense tannins
Liviano
Mucho cuerpoFull body
Delicado
EstructuradoStructured

Durazno
Manzana
Peras
Frutas secas
Damasco
AvellanasPeach
Apple
Pear
Dry Fruit
Apricot
Hazelnuts

TiloLinden

Pan tostadoToasted Bread

MineralMineral

Viñedos Uvas de viñedos propios ubicados en Luján de Cuyo y Maipú, Mendoza.
Altitud Entre 780 y 820 metros.
Antigüedad de las vides 40 años promedio.
Variedad Chardonnay 60%, Pinot Noir 40%.
Ingenieros agrónomos Ing. Alberto Arizu (p) / Ing. Juan Sola.
Enólogos José Irrera / Vicente Garzia.
Potencial de guarda 5 años.
Temperatura recomendada de servicio Entre 4°C e 6°C.

Maridajes

Ideal como aperitivo y para acompañar caviar, ostras, langosta y sushi.

Rendimiento por hectárea

7,000 kg/ha, 50 hl/ha.

Vinificación

To make the base wine, grapes are handpicked, macerated with pomace for 6 hours and pressed with the pneumatic press. Fermentation is conducted in stainless steel tanks at 16ºC. The base wine is bottled with the addition of selected yeasts, nutrients and sugar. Bottles are sealed with crown caps, stored at 15ºC during 18 months to enable the creation of foam (second fermentation), and provided with a dent at the bottom for rotation over tables, and to enable lees (dead yeast) to pull up to the neck. Bottles are then disgorged. The process continues with the addition of sugar through a highly concentrated syrup known as ‘liqueur d’expédition’ that defines the Brut sparkling category. Finally, they are capped with a special cork and muselet.

Análisis básicos

Alcohol: 13° PH: 3,20 Acidez total: 6,00 g/l Azúcar residual: 9,05 g/l