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Celebración

Luigi Bosca · Prestige · Rosé

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Pinot NoirPinot Noir

Luigi Bosca Prestige Rosé es un espumante rosado, con un perlage persistente y elegante, muy aromático y fresco. En boca, sus notas de frutos rojos proporcionan una sensación envolvente, marco para un volumen amplio y un carácter definido. Su acidez adiciona fluidez en su paso por la boca, y el final de boca es largo y dominado por la fruta.Luigi Bosca Prestige-Rosé is a very aromatic and fresh rosé sparkling wine, with a persistent and elegant perlage. In the palate, its red fruit notes create an enveloping sensation and provide the environment for a full-bodied volume and a clear character. Its acidity adds fluidity on the palate. The finish is long and dominated by the fruit.

Afrutado
Muy complejoHighly complex
Nada
Mucha maderaIntensively aged in oak casks
Muy seco
PostreDessert
Amable
RefrescanteRefreshing
Arteciopelado
Taninos intensosIntense tannins
Liviano
Mucho cuerpoFull body
Delicado
EstructuradoStructured

VainillaVanilla

Durazno
Cassis
Frambuesa
PerasPeach
Cassis
Raspberry
Pears

Miel
TiloHoney
Tilo

Pan Tostado
LevaduraToast
Yeast

CedroCedar

TrufasTruffles

Viñedos Uvas de viñedos propios ubicados en Luján de Cuyo, Maipú, Mendoza.
Altitud 780 metros promedio.
Antigüedad de las vides 40 años promedio.
Variedad Pinot Noir 100%.
Ingenieros agrónomos Ing. Alberto Arizu (p) / Ing. Juan Sola.
Enólogos José Irrera / Vicente Garzia.
Potencial de guarda 5 años.
Temperatura recomendada de servicio 8°C.

Maridajes

Ideal para acompañar platos a base de carne de pato, salmón y postres frutados.

Rendimiento por hectárea

8,000 kg/ha, 56 hl/ha.

Vinificación

To make the base wine, grapes are handpicked, macerated with pomace for 6 hours, and pressed with the pneumatic press. Fermentation is conducted in stainless steel tanks at 16ºC. The base wine is bottled with the addition of selected yeasts, nutrients and sugar. Bottles are sealed with crown caps, stored at 15ºC during 18 months to enable the creation of foam (second fermentation), and provided with a dent at the bottom for rotation over tables, and to enable lees (dead yeast) to pull up to the neck. Bottles are then disgorged, i.e. the mouth is frozen to enable lees removal. The process continues with the addition of sugar through a highly concentrated syrup known as ‘liqueur d’expédition’. Finally, they are capped with a special cork and muselet.

Análisis básicos

Alcohol: 12,90° PH: 3,15 Acidez total: 5,70 g/l Azúcar residual: 9,70 g/l