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Luigi Bosca | Sauvignon Blanc

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Sauvignon Blanc

Luigi Bosca Sauvignon Blanc 2016 es un blanco de color amarillo verdoso brillante con reflejos plateados y aromas de notable tipicidad varietal: notas cítricas, de hierbas, ruda y cierto aporte mineral sutil. En el paladar se expresa vivaz, franco y limpio; con pungencia y una grata acidez que suma frescura. Es un blanco fino, muy puro, limpio y definido, con largo final y volumen en boca.Luigi Bosca Sauvignon Blanc 2016 is a yellow greenish white with silver glitters and aromas of remarkable tipicity for this varietal: citric, herbal notes of rue and minerality details. Vibrant, honest and clean on the palate; piquant and with a pleasant refreshing acidity. A refined, very pure, clean and concrete wine, with a long finish. Lovely rich white to be paired with the adequate types of foods.

Afrutado
Muy complejoHighly complex
Nada
Mucha maderaIntensively aged in oak casks
Muy seco
PostreDessert
Amable
RefrescanteRefreshing
Arteciopelado
Taninos intensosIntense tannins
Liviano
Mucho cuerpoFull body
Delicado
EstructuradoStructured

Pomelo
Limón
GrosellaGrapefruit
Lemon
Redcurrant

Jazmín
TiloJasmine
Linden

Ruda
Alcachofa
Hierba cortada
EspárragosCommon Rue
Artichoke
Cut Herb
Asparagus

Viñedos Elaborado con uvas de viñedos propios situados en Maipú y Valle de Uco, Mendoza.
Altitud 780 metros promedio.
Antigüedad de las vides 30 años promedio.
Variedad Sauvignon Blanc 100%.
Ingenieros agrónomos Ing. Alberto Arizu (p) / Ing. Juan Sola.
Enólogos José Irrera / Vicente Garzia.
Potencial de guarda 4 años.
Temperatura recomendada de servicio Entre 8°C y 10°C.

Maridajes

Ideal para disfrutar de aperitivo o bien acompañando platos como ceviche, pescados no muy grasos y frituras de mar.

Rendimiento por hectárea

7,000 kg/ha, 49 hl/ha.

Vinificación

Grapes are manually harvested at two different maturity levels and separately vinified. Handpicking, selection of clusters, destemming and manual grain selection. Pressed from four to six hours. Must is decanted in tanks during 24 hours and fermented in stainless-steel tanks at a controlled temperature of 16°C with selected yeasts. After the alcoholic fermentation is completed, it rests six months on fine lees. The blend is produced from the two wines. Lightly filtered while bottled.

Crianza en barricas

No tiene crianza en barricas.

Análisis básicos

Alcohol: 12,20° PH: 3,30 Acidez Total: 6,45 g/l Azúcar Residual: 1,78 g/l